Gyógyító kövek

Nézzük, hogy melyik milyen bajra jó?

Achát: azt tartják róla, hogy vonzza az erőt, energiát ad viselőjének, megvédi a stressz káros hatásaitól, az álmatlanságtól. Emellett gyomorpanaszok esetén javasolják használatát.

Ametiszt: régebben a bűnbeesés, a boszorkányság ellen használták. Állítólag a párna alá helyezve jó álmatlanság ellen is. A vér és a tüdő megbetegedése esetén hatásos, a lakásban elhelyezve, megtisztítja a levegőt. Viselőjét megszabadítja a szorongástól, és a fejfájástól.

Amazonit: Szerencsét hoz viselőjének, segít beteljesíteni az összes álmát, kívánságát. Emellett segít egyensúlyban tartani az érzelmeket, és erősíti a fizikai állóképességet.

Ametrin: (nagyon ritka kő) Megszabadítja viselőjét a depressziótól, aki ezáltal elérheti a lelki békét és nyugalmat.

Aquamarin: A csecsemőmiriggyel hozzák leggyakrabban kapcsolatba. Nyakláncként viselve megnyugtat, gyógyító ásványként szabályozza a folyadékháztartást.

Aventurin: Három színben használják. Nyakban hordva mindhárom jó a rövidlátóknak, valamint a tizenéveseknek, állítólag szabályozza a tinédzserek oly gyakori hangulat-ingadozását. Ha a bal zsebünkbe teszünk egy aventurin követ, amikor lottót vásárolunk, szinte garantált a siker :)
A zöld aventurin a szív csakra köve, és a véletlen szerencsére van hatással.
A kék aventurin a harmadik szem csakra köve, növeli a vitalitást és segíti a pozitív gondolkodást, segít az önfegyelem gyakorlásában és a belső erő fejlesztésében.
A sárga aventurin szintén a harmadik szem csakra köve, ezt a testben lévő férfi-női energiák kiegyenlítésére használják.

Carneol: energiát ad, megvéd a rossz rezgésektől, az örök szegénységtől, segít a humorérzék fejlesztésében, megnyugtatja a heves indulatokat és javítja az étvágyat.

Citrin: segíti a szervezet méregtelenítését, segít enyhíteni a depressziót, az emésztési zavarokat, hasznos székrekedés és cukorbetegség esetén is.

Chysoprase: Használata mindenféle seb gyógyulását segíti, ezüst foglalatban, szív alakúra csiszolva pedig energiát ad viselőjének.

Kristály: önmagában nincs gyógyító ereje, de rezgései javítják a többi kő gyógyító erejét. Önmagában viselve a test rezgéseit nagyítja fel, ezért negatív kisugárzású személyek számára kifejezetten nem ajánlott, hiszen meghatványozza a negatív energiákat.

Smaragd: a szerelem és a remény kövének tartják. Szembetegség esetén egyenesen kötelező viselni. Hatása tavasszal, és telihold idején a legerősebb. A keresztény hit szerint a hit és a remény jelképe.

Vénusz-haj kő: Segíti a sejtek regenerálódását, az energia áramlását, légzési nehézségek esetén is hatásos. Enyhíti a félelmet, a fóbiákat és a szorongást.

Holdkő: igen értékes drágakő, ezért hatását is nagyon erősnek tartják. Szerencsét hoz, segít a megérzésekben, inspiráló hatású, sikert hoz a szerelmi ügyekben és a szerencsében, védelmet nyújt a tengeren és a szárazföldön egyaránt. A gyógyításban a tobozmirigy működésére, illetve a belső hormonális ciklusra van jótékony hatással.

Vérkő: az igazságszolgáltatás szimbóluma, amulettként használták a szemmel verés ellen. Javítja a vérkeringést, feloldja az energiablokkokat a testben. A lakásban elhelyezve növeli az energiaáramlást.

Vörös korall: Segíti a vér áramlását, hatásos levertség, depresszió és hiányos táplálkozás esetén.

Inka vöröskő: megnyugtatja a szívet, fokozza a szeretetet és az együttérzést, segíti az intuíciót és az alkotáshoz inspirációt ad. Serkenti a vérkeringést, optimalizálja a vérnyomást, a vesék és a nemi szervek működését.

Jade: a hagyomány szerint a szerelem köve, de arra is használható, hogy életünkbe segítsük a pénz, az anyagi javak beáramlását. Erősíti a mentális képességeket, véd a balesetek és szerencsétlenségek ellen.

Jáspis: bátorságot ad, kiegyensúlyozza az érzelmi energiákat, a test rezgéseit. Állandó használatát ajánlják.

Lazurit: a gyógyításban más kövekkel együtt használják csak, mert megnyitja a test csakra központjait, így a gyógyító kövek hatását felerősíti.

Kalcit: növeli a pszichikai ellenálló képességet, az önbizalmat, javítja a memóriát, a stabilitásra való képességet, és hatásos lustaság ellen. Gyakran használják tisztító rituáléknál, stimulálja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, szabályozza a szívritmust, csökkenti a vérnyomást és fájdalomcsillapító hatása is van.

Kunzit: nagyon szokatlan és ritka kő, a 20. században írták le először. A tisztaságot, és az új életet (egyes értelmezésekben a terhességet) szimbolizálja. Kivételesen nyugodt rezgéseket bocsájt ki, ezért elősegíti a relaxációt és a belső béke megteremtését.

Olivin, peridot, kridolit: tulajdonképpen egy ásványcsoporthoz tartoznak, csak a színük alapján más elnevezést kaptak, hatásuk viszont hasonló, a máj és az epehólyag betegsége esetén hatásos.

Mangánkova: erősíti az önértékelést, nyugtatja az idegrendszert, erősíti a szeretet rezgéseit.

Rózsakvarc: ha a házasok a párnájuk alatt rózsakvarcot tartanának, talán kevesebb lenne a válás, ugyanis azt tartják, hogy nem hagyja kihűlni a szerelmet, és fiatalon is tart. A szeretet rezgéseit erősíti, megnyitja a szívet, viselőjét fiatalon tartja.

Füstkvarc: extra lendületet ad viselőjének, növeli a kreativitást az üzleti életben, a tanulásban, átalakítja a negatív energiákat, és megkönnyíti a mindennapi életben való boldogulást. Erősíti a telepatikus képességet, és – ezek után talán nem meglepő, hogy – csökkenti a depressziót.

Szodalit: a pajzsmirigyhez társítják, a fogyókúra sikerét is segíti. Az atlétáknak kitartást, az íróknak ihletet ad.

Tigrisszem: Segíti a tisztánlátást, a meditációt. Véd a gonosz szellemek ellen.

Türkiz: viselőjét elkerülik a negatív energiát, és meghozzák a szerencséjét. A barátság szimbóluma. Semlegesíti a savasságot, enyhíti a reuma, köszvény tüneteit, gyomorpanaszok, vírusfertőzések esetén is hatásos. Fájdalomcsillapító, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, és méregtelenítő hatása is van. Rézzel együtt használva hatása fokozható.